Koncz Attila Thaiföldön edzett

Budapest, 2018. március 1. Még csak 22 éves és már számos rangos elismeréssel büszkélkedhet Koncz Attila, a HELL Racing Team K1 sportolója. Az ifjú tehetség alig több mint 2 évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a K1-gyel, de 2017-ben máris elnyerte az Európa-bajnoki címet 75 kilogrammos súlykategóriában.

A romániai származású Koncz hazájában, a Black Diamond Fight egyesületnél kezdte meg pályafutását alig több mint 2 évvel ezelőtt. 2017. októberében csatlakozott a HELL ENERGY csapatához, a tavalyi TEK gálás szereplését látva pedig példaképe, Kunkli Tivadar vette szárnyai alá. Attila tavaly decemberben Miskolcra költözött és idén januárban megkezdte a felkészülést – nem titkolt szándéka a legnagyobb versenyekre eljutni. Habár a tehetsége nem vitatható, van még mit tanulnia. Edzője, a magyar muay thai legenda nem is kíméli a fiatal sportolót – kemény kiképzésnek veti alá a mindennapos edzések során, januárban pedig a küzdősportok hazájába, Thaiföldre is ellátogattak, hogy a muay thai körökben híres és legjobbnak számító Fairtex Training Centerben fejlesszék Attila tudását.

„A Pattaján töltött két hét alatt sokat fejlődtem. Minden nap keményen edzettünk, a helyiektől több új technikát tanultam és a kondícióm is sokat fejlődött. Egyértelműen hasznomra vált az itt töltött idő és biztos vagyok benne, hogy visszatérünk még ide!”– mondta a K1 harcos. „Idén sok meccsem lesz itthon és több nemzetközi tornán is részt veszek majd, ahonnan remélhetőleg győztesként térek haza. Akárhogy is, én készen állok, és várom az újabb kihívásokat!”– tette hozzá az elszánt Koncz, aki edzője szerint szorgalmas és alázatos tanítvány, így remélhetőleg nem csak tehetsége, de kitartása is segíti őt a sikerek elérésében.

Attila legközelebb március 11-én, Szombathelyen száll ringbe a Fight Aréna nemzetközi küzdősportgálán.

még több hír

Országos sikert arattak a HELL Fight Club versenyzői!

November 10-14.-ig rendezték meg a 2021. évi Serdülő, Junior és Női Országos Bajnokságot az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban, ahol 71…

Ezüstérmet ünnepelhetett Koncza Attila

A hétvége folyamán Koncz Attila a WKF világbajnokságon képviselte a HELL Fight Club-ot és a döntőig meg sem állt, ahol…

Ezüstéremmel térhetett haza Mezei Petra

Remekül szerepelt Mezei Petra az idei Ifjúsági Európa-bajnokságon Budvában, amelyen egészen a döntőig verekedte be magát, ahol orosz ellenfelétől kapott…
további hírek